Mansikka Polka

Ei varastossa
Toimitusaika: 3-10 päivä(ä)

Kuvaus

TUOTE ON SAATAVILLA VAIN KESÄPIHALTAMME! TERVETULOA OSTOKSILLE!

Puutarhamansikka 'Polka' on erittäin suosittu, melko myöhäinen ja runsassatoinen mansikkalajike. Marjat ovat kookkaita, voimakkaan punaisia, maultaan raikkaan makeita. Marjojen rakenne ja väri säilyvät erityisen hyvin hilloissa. Sato sopii erinomaisesti tuore- ja talouskäyttöön.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää, sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.