Ideo pro 33 Lämmin harmaa vinyylilankku 9036-7

Ei varastossa
Toimitusaika: 3-10 päivä(ä)

Kuvaus

Ideo Pro 33 vinyylilankku on hyvä valinta kodin ja julkisten tilojen lattioiden kovaan kulutukseen. Mallistossa on neljä tyylikästä väriä. Laudan pohjassa on integroitu kopinanvaimennus (19 dB), joka tekee lattiasta miellyttävän ja äänettömän. Rakenteeltaan Ideo Pro 33 on uuden sukupolven jäykkärunkoinen vinyylilattia, joka sopii lähes kaikille lattiapinnoille. Paksuus 5 mm, käyttöluokka 23/33. Pohjassa integroitu 1,5 mm kopinanvaimennus

Lattianpäällyste asennetaan kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle uivaksi lattiaksi. Aluslattiana voi olla betoni, sekä riittävän jäykkä levy- tai puulattia. Tarkistetaan aluslattian suoruus: suurin sallittu poikkeama on +/- 3 mm / 2000 mm. Mittaus suoritetaan 2 m pituisella linjaarilla. Jos linjaarin alle jää rako yli 3 mm, tai "patti yli 3 mm, on aluslattialle suoritettava hionta tai oikaisu tasoitteella tai levyttämällä, jotta tasaisuusvaatimus täyttyy. Tarkistetaan aluslattian kosteus: kiviainespintaisten aluslattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH). Poista sementtiliima ja irtoaines betonin pinnalta, sekä korjaa halkeamat ja hammastukset. Pohjustus Ceresit R766/CN 94, tasoitus Ceresit XXL, DX tai CN 70 tasoitteella. Mittaustulokset on merkittävä asiakirjoihin mahdollista tarkistusta varten. Laudat asennetaan valon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Kaikkiin kiinteisiin rakenteisiin jätetään vähintään 5 mm liikuntavara. Mikäli lattia on yli 10 m leveä/pitkä, on se jaettava liikuntasaumalla. Liikuntasauma tulee aina eri huonetilojen välille. Lattianpäällystettä ei asenneta kiinteiden kalusteiden alle (esim. keittiökaapistot). On myös huomattava, että raskaat irtokalusteet voivat estää materiaalin luontaisen elämisliikkeen. Huoneen suhteellinen ilmankosteus on oltava asennuksen aikana ja sen jälkeen 30-65 %, ja huoneilman lämpötila vähintään +18 °C . Lattianpäällyste toimitetaan asennuskohteeseen ja tasaannutetaan avaamattomissa pakkauksissa vaakatasossa 2 vrk (48 tuntia) ennen asennustyön aloitusta. Lattialämmityksen päälle asennettaessa lattialämmityksen tulee olla toiminnassa vähintään 2 viikkoa, ja pintalämpötilan oltava ennen asennusta ja sen aikana +18...23 °C. Tämän jälkeen käyttölämpötilaa säädellään enintään 5 astetta vuorokaudessa. Pintalämpötilan maksimi on 27 °C. Tuotteen ominaisuuksiin kuuluu lievä turpoaminen lämpörasituksessa, joten siksi edellämainittujen liikuntasaumojen tulee sallia lattianpäällysteen eläminen vapaasti. Alusmateriaalia ei käytetä, koska tuotteessa on pohjaan integroitu kopinan vaimennus (19 dB). Toimistotiloissa suosittelemme huonekaluissa tasapohjaista kaksoispyörää.

Aloitus on lähdettävä vasemmalta oikealle suoraan aloitusseinästä. Jos tilan seinät eivät ole suorassa kulmassa, päätetään ennen asennusta mitä seinää vasten viistosti leikatut laudat sijoitetaan. Aloitetaan nurkasta ja asennetaan pontin pitkä kieleke huoneeseen päin. Jätetään vähintään 5 mm liikuntavara seinän ja ensimmäisen rivin väliin käyttämällä tarkoitukseen sopivia kiiloja. Päätypontti kiinnitetään liittämällä päädyt yhteen ja napauttamalla liitetyt päädyt kiinni kevyesti kumivasaralla tai Tap Block työkalulla. Jatketaan samalla tavalla ensimmäinen rivi. Viimeinen lauta mitoitetaan ja seuraava rivi aloitetaan leikatulla palalla. Vierekkäisten lautojen limityksen on oltava vähintään 300 mm. Päätypontti kiinnitetään liittämällä päädyt yhteen ja napauttamalla yhteen liitetyt päädyt kiinni kevyesti kumivasaralla tai Tap Block työkalulla. Muistetaan lisätä kiiloja liikuntavaroihin työn edetessä. Läpivienneille on porattava halkaisijaltaan vähintään 10 mm suuremmat reiät. Viimeinen lautarivi leikataan oikean levyiseksi, huomioidaan 5 mm liikuntavara. Poistetaan asennuskiilat kun lattian asennus on valmis. Jalka-/liikuntasaumalistoja asennettaessa on huomioitava etteivät ne saa estää lattian elämistä, ts. ne eivät saa olla kiinni lattianpäällysteessä.

 • Alustan tasaisuusluokka Luokka 2 / RYL 2013
 • Asennuskuvio ja suunta Valon suuntaisesti
 • Askeläänen eristys Laudan pohjassa askeläänen eriste 1,5 mm/19 db
 • Formaldehydipäästöt E1
 • Kiinnitystapa Taittopontti
 • Kosteudeneristys Ei tarvita
 • Lattianpäällysteen tyyppi Käyttöluokka 23/33
 • Liikuntasaumojen sijainti ja tekotapa max. 10 jm, tilojen välille, seinät palkit tms. kiinteät esteet ei tarralistoja
 • Mitat 1219,20x183x5+1,5 mm
 • Pintakerroksen tiedot Vinyyli, PUR 0,50 mm
 • Pintakäsittely DS / R9
 • Takuu 15 vuotta kotikäytössä, 5 vuotta julkisissa tiloissa
 • Valmiin lattian tasaisuusluokka Luokka 2 / RYL 2013
 • Väri Vaalea


Myyntiyksikkö: 2.23 M2/KRT