HOME LIVINGSTON OAK LIGHT 051 - Laminaatti

Ei varastossa
Toimitusaika: 3-10 päivä(ä)

Kuvaus

Myyntiyksikkö: 1.99 M2/KRT

35,62 /KRT

(17,90 /M2)

HOME laminaattilattiat Helppohoitoinen ja kulutuksenkestävä Home laminaatti on luonnonmukainen lattiapintamateriaali, jonka aidot kuosit tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia halutun ilmeen luomiseksi. Laajan kuosikirjon lisäksi Home laminaattilattiat tarjoavat useita korkealuokkaisia ominaisuuksia korkeasta kulutuksenkestosta helppoon puhtaanapitoon. Home laminaateissa on hyvä UV kesto, ja pinnassa antibakteerinen käsittely. Asennus on helppoa ja nopeaa pitävän Click It -pontin ansiosta erillistä saumojen liimausta ei tarvita.

Laminaatti on kestävä ja helppohoitoinen pintamateriaali. Valikoimassamme on runsaasti erilaisia kuoseja valittavana. Laminaatin asentaminen on helppoa ja nopeaa. Laudat kiinnitetään toisiinsa taittamalla laminaattilaudan sivuilla olevat pontit yhteen. Liimaa tai muita kiinnitysaineita ei tarvita. Laminaatit jaetaan erilaisiin käyttöluokkiin niiden kulutuskestävyyden perusteella.

Laminaatti asennetaan kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle, uivaksi lattiaksi. Tarkistetaan aluslattian suoruus: suurin sallittu poikkeama on +/- 3 mm / 2000 mm. Tarvittaessa lattia oikaistaan tasoitteella tai levyttämällä. Laminaatti voidaan asentaa betonille, levy- tai puulattiaan, muovimaton, linoleumin tai korkin päälle. Tekstiilimatto on poistettava. Vanha lattianpäällyste on puhdistettava huolellisesti. Kiviainespinnoilla on käytettävä aina 0,2 mm PE-kalvoa (tai vastaavaa tavarantoimittajan hyväksymää kosteussulkua). Katso oikea tuote Väritukun alusmateriaalitaulukosta. Tarkistetaan aluslattian kosteus: kiviainespintaisten lattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH). Välipohjarakenteissa asennetaan vähintään 2 mm paksu, askeläänen eritykseen tarkoitettu alusmateriaali (VTT:n hyväksymä). Laudat asennetaan päävalon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Kaikkiin kiinteisiin rakenteisiin jätetään vähintään 8 mm liikuntavara (1,5 mm/lattiametri). Mikäli lattia on yli 8 m leveä/pitkä, on se jaettava liikuntasaumalla, joka on peitetty alakiskoon kiinnitettävällä listalla. Liikuntasauma tulee aina eri huonetilojen välille. Laminaattilattiaa ei asenneta kiinteiden kalusteiden alle (esim. keittiökaapistot). On myös huomattava, että raskaat irtokalusteet voivat estää materiaalin luontaisen elämisliikkeen. Huoneen suhteellinen ilmankosteus on oltava ennen asennusta, asennuksen aikana ja sen jälkeen 30-75 %. Huoneilman lämpötila vähintään +18 °C. Laminaattipäällysteet toimitetaan asennuskohteeseen ja tasaannutetaan avaamattomissa pakkauksissa vaakatasossa 2 vrk (48 tuntia) ennen asennustyön aloitusta. Lattialämmityksen päälle asennettaessa lattialämmityksen tulee olla toiminnassa vähintään 2 viikkoa ennen asennusta, ja pintalämpötilan oltava ennen asennusta ja sen aikana +18-23 °C. Tämän jälkeen käyttölämpötilaa säädellään enintään 5 astetta vuorokaudessa. Pintalämpötilan maksimi on 27 °C. Kiviainespinnoilla on käytettävä aina 0,2 mm PE-kalvoa, tarvittaessa RYL 2013 vaatimukset täyttävää kopinanvaimennusta, tai näiden yhdistelmäratkaisua.

Asennus Katso Egger laminaattilattioiden erillinen asennusohje. HOITO-OHJE Yleiset olosuhteet Laminaattilattia on luonnon materiaalia, joka elää johtuen ilmankosteuden vaihteluista. Liian suuren elämisen ja sen aiheuttamien vaurioiden estämiseksi huoneessa on säilytettävä normaali huonelämpötila, ja ilman suhteellisen kosteuden on oltava 30-75 %. Ennakoivat toimenpiteet Ovimatto laitetaan sekä oven sisä- että ulkopuolelle, jotta lika ja sora eivät kulkeudu lattialle ja kuluta sitä. Huonekalujen jalkoihin kiinnitetään huopapalat, jotta estetään tarpeettomien naarmujen ja jälkien syntyminen lattiaan. Pyörillä varustettujen tuolien ja pöytien kohdalla käytettävä siihen tarkoitettua lattiasuojaa. Päivittäinen puhdistus: Suoritetaan kuivamenetelmin, esim. imuroimalla. Tarvittaessa lattia nihkeä pyyhitään lähes kuivaksi väännetyllä mopilla/rätillä. Lattia saa kostua vain erittäin kevyesti. VINKKI: Nihkeäpyyhityn lattian on oltava kuiva yhden minuutin kuluttua pyyhkimisen jälkeen. Tällöin on käytetty oikea määrä vettä. Peruspuhdistus: Jos käytetään puhdistusainetta, on sen pH-arvon oltava neutraali (pH 6-8). Nihkeäpyyhinnän tarve määräytyy lattian käytön ja likaantumisen mukaan. Puhdistuksessa ei saa käyttää saippuaa tai polymeerejä sisältäviä aineita. Suositellaan laminaattilattioiden puhdistukseen tarkoitettua Laminaattipesua, jossa ei ole mukana saippuaa. Laminaattilattiaa ei vahata. Tahrojen poistaminen Mikäli lattiaan on tullut tahra, voi sen yrittää poistaa miedolla yleispuhdistusaineella (pH 6-8, joka ei sisällä saippuaa tai ammoniakkia). Tärkeintä on että kaikki tahrat pyritään poistamaan välittömästi. Hankalat tahrat ( mm.öljy, voide, rasva, huopakynä..) voidaan yrittää puhdistaa etyylialkoholilla tai lakkabensiinillä.