Biolan Mökkikompostori

Varastossa
Toimitusaika: 3-10 päivä(ä)

Kuvaus

Käymälä- ja keittiöjätteen kompostointiin kesäaikana

  • Lämpöeristetty runko, eristämätön kansi
  • Tehokas ilmanvaihto
  • Tiivis rakenne estää haittaeläinten pääsyn
  • Helppo ja siisti tyhjentää alaluukun kautta
  • Mukana kanisteri ja letku suotonestettä varten
  • Valmistettu Suomessa


Biolan Mökkikompostori soveltuu käymälä- ja keittiöjätteen kompostointiin kesäaikana. Mökkikompostori soveltuu erityisesti käymäläjätteen kompostointiin kaikkien käymälöiden yhteyteen, joiden jäte on käsiteltävä erikseen. Kompostorin runko on lämpöeristetty, ja sen rakenne on tiivis, mikä estää haittaeläinten pääsyn. Tehokkaan ilmanvaihdon ansiosta kompostointi tehostuu. Mökkikompostori on helppo ja siisti tyhjentää alaluukun kautta. Kompostorin mukana on kanisteri ja letku suotonesteen keräämistä varten.

Kompostointi on ekoteko

Kompostointi on luonnollinen tapa palauttaa eloperäinen, maatuva aines takaisin luonnon kiertokulkuun. Kun biojäte kompostoidaan, vapautuu pääasiassa hiilidioksidia, lämpöä ja vesihöyryä. Kompostointiprosessin lopputuotteena syntyy ravinteikasta kompostimultaa, jonka ravinteet virkistävät maan pieneliötoimintaa ja humus parantaa maan vesitaloutta sekä rakennetta.

Kompostissa orgaanisen aineksen hajottamisesta vastaavat pieneliöt tarvitsevat elääkseen happea, vettä ja ravinteita. Oikeat olosuhteet syntyvät helpoiten kompostoriin, jossa ilmanvaihdosta on huolehdittu. Kompostoimalla voi säästää selvää rahaa. Kotitalousjätteestä noin kolmasosa on biojätettä. Kun biojäte kompostoidaan, sekajätteen määrä vähenee ja näin säästetään jätekuljetusmaksuissa.