Basic White Wilson Oak 046 Laminaatti 2,49 m2/krt

37,10 €
(1 m² = 14,90 €)
Ei varastossa
Toimitusaika: 3-10 päivä(ä)

Kuvaus

Basic laminaattilattiat Basic laminaattilattia on helppohoitoinen ja kulutuksenkestävä lattianpäällyste. Laminaatti on luonnonmukainen lattiamateriaali, joka valmistetaan lähes kokonaan aidosta sertifioidusta puuraaka-aineesta. Antibakteerinen pintakäsittely hylkii bakteerien kasvua. Viistereunat lautojen kaikilla sivuilla luovat viimeistellyn ja laadukkaan lattiapinnan. Basic laminaateissa on myös antibakteerinen käsittely pinnassa. Asennus on helppoa ja nopeaa pitävän Click It -pontin ansiosta.

Paino 18.68 Alustan tasaisuusluokka Luokka 2 / RYL 2013 Lattianpäällysteen tyyppi Käyttöluokka 23/31/AC3 Pintakerroksen tiedo tLaminaatti, viistereunat 4 sivulla Valmiin lattian tasaisuusluokka Luokka 2 / RYL 2013 Pintakäsittely DS / R9 Paloluokka Cfl-s1 Formaldehydipäästöt E1 Kosteudeneristys Kiviainespinnalle PE kalvo Mitat 1292x193x7 mm Asennuskuvio ja suunta Valon suuntaisesti Kiinnitystapa Taittopontti Liikuntasaumojen sijainti ja tekotap amax. 8 jm, tilojen välille, seinät palkit tms. kiinteät esteet ei tarralistoja Laudan mitat 1292 x 193 mm Pinta Lattia Tehoste Puukuosi Paksuus7 mm Ympäristömerkintä/sisäilmaluokitus M1 Takuu20 vuotta


Laminaatti asennetaan kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle, uivaksi lattiaksi. Tarkistetaan aluslattian suoruus: suurin sallittu poikkeama on +/- 3 mm / 2000 mm. Tarvittaessa lattia oikaistaan tasoitteella tai levyttämällä. Laminaatti voidaan asentaa betonille, levy- tai puulattiaan, muovimaton, linoleumin tai korkin päälle. Tekstiilimatto on poistettava. Vanha lattianpäällyste on puhdistettava huolellisesti. Kiviainespinnoilla on käytettävä aina 0,2 mm PE-kalvoa (tai vastaavaa tavarantoimittajan hyväksymää kosteussulkua). Katso oikea tuote Väritukun alusmateriaalitaulukosta. Tarkistetaan aluslattian kosteus: kiviainespintaisten lattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH). Välipohjarakenteissa asennetaan vähintään 2 mm paksu, askeläänen eritykseen tarkoitettu alusmateriaali (VTT:n hyväksymä). Laudat asennetaan päävalon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Kaikkiin kiinteisiin rakenteisiin jätetään vähintään 8 mm liikuntavara (1,5 mm/lattiametri). Mikäli lattia on yli 8 m leveä/pitkä, on se jaettava liikuntasaumalla, joka on peitetty alakiskoon kiinnitettävällä listalla. Liikuntasauma tulee aina eri huonetilojen välille. Laminaattilattiaa ei asenneta kiinteiden kalusteiden alle (esim. keittiökaapistot). On myös huomattava, että raskaat irtokalusteet voivat estää materiaalin luontaisen elämisliikkeen. Huoneen suhteellinen ilmankosteus on oltava ennen asennusta, asennuksen aikana ja sen jälkeen 30-75 %. Huoneilman lämpötila vähintään +18 °C. Laminaattipäällysteet toimitetaan asennuskohteeseen ja tasaannutetaan avaamattomissa pakkauksissa vaakatasossa 2 vrk (48 tuntia) ennen asennustyön aloitusta. Lattialämmityksen päälle asennettaessa lattialämmityksen tulee olla toiminnassa vähintään 2 viikkoa ennen asennusta, ja pintalämpötilan oltava ennen asennusta ja sen aikana +18-23 °C. Tämän jälkeen käyttölämpötilaa säädellään enintään 5 astetta vuorokaudessa. Pintalämpötilan maksimi on 27 °C. Kiviainespinnoilla on käytettävä aina 0,2 mm PE-kalvoa, tarvittaessa RYL 2013 vaatimukset täyttävää kopinanvaimennusta, tai näiden yhdistelmäratkaisua.


Tuote tilattavissa keskusvarastolta!